ПРОФЕСИОНАЛНА ОБУКА ЗА ВОСПИТУВАЧИ НА ТЕМА „ГИ ПОЧИТУВАМЕ РАЗЛИЧНОСТИТЕ“

 

Од 04.04. до 05.04.2014 год. е реализирана професионална обука за воспитувачи на тема „Ги почитуваме различностите“ – проект за рана едукација за прифаќање на различностите.
На обуката беа присутни воспитувачи од детската градинка кои директоно учествуваа во реализирањето на обуката преку темите:
- Толкување на различностите во детската возраст;
- Работилница – Различностите со кои се соочуваме;
- Презентации на искуства;
- Креирање на инклузивна култура;
- Работилница – Дефинирање на бариерите во инклузивната занимална;
- Работилница – Индекс на инклузија;
- Улогата на семејстовото во креирање на позитивна слика за различностите;
- Работилница – Игра на улоги;
- Почитување на различностите кај децата со инвалидност;
- Работилница – Креирање на игри.
Проектот го реализира „Детската амбасада Меѓаши“ директор Драган Змијанац
Асистент- Катерина Коневска
Тренери: Проф д-р Лена Дамовска и проф д-р Зора Јачова

 

Временска Прогноза


Deprecated: Non-static method modFlexiCustomCode::parsePHPviaFile() should not be called statically in /home/topdiza/public_html/gradinkaberovo.mk/modules/mod_flexi_customcode/tmpl/default.php on line 55

Следете не на:


Deprecated: Non-static method StalkerHelper::getImagePath() should not be called statically in /home/topdiza/public_html/gradinkaberovo.mk/modules/mod_stalker/mod_stalker.php on line 56

Deprecated: Non-static method StalkerHelper::getSocialNetworks() should not be called statically in /home/topdiza/public_html/gradinkaberovo.mk/modules/mod_stalker/mod_stalker.php on line 57
  • Facebook: detskagradinka
  • Google+: +TodorPanovski
  • Linked In: in/todorpanovski
  • Twitter: top3d4u
  • YouTube: channel/UCnnC-693CJU4svhq17QQh6w
  • External Link: mtsp.gov.mk
  • image
  • image