Велигден 2015

Велигден 2015

 

По повод големиот христијански празник „Велигден“ , децата од нашата градинка настапија со две песнички „ Велигден ке дојде“ и „Чук јајце чукнете“   на плоштадот во градот. Исто така градинката имаше и штанд на кој беа изложени велигден ски јајца, корпички изработени од децата и нивните родители.

 

Видео од Велигден 2015

Линк на YouTube:  https://youtu.be/h96W6fHoF9k

  • image
  • image